EG kjøper Energyfront

EG kjøper Energyfront

Eieren av EDB Gruppen kjøper seg inn i markedet for programvare til energimarkedet.

EG, som eier EDB Gruppen Norge, har inngått en avtale om å overta Energyfront. Selskapet som kjøpes opp het tidligere Meter2Cash og er den tredje største leverandøren av kundeinformasjonssystemer (KIS) og måleverdisystemer i Norge.

Et av EGs strategiske områder er energibransjen og dette oppkjøpet er et ledd i å styrke posisjonen til EG Utility i Norden. Med Energyfront får EG Utility en kundebase i Norge och kvalifiserte medarbeidere med lang erfaring fra energibransjen. Produktmessig vil Energyfront komplettere EG med Elite-konseptet og kunnskaper innenfor KIS, CRM, EDM/MVP, Microsoft Sharepoint/MOSS, AMM/AMS, EDI og dokumenthåndtering.

- Vi har lenge hatt et ønske om å komme inn på det norske markedet, som etter vår oppfatning er meget spennende. Energyfront er den perfekte plattform for dette. Energyfronts Elite-løsning er et sterkt supplement til vår egen Xellent-løsning. Det er vår klare målsetning at vi gjennom dette oppkjøp kan tilby både nåværende og nye kunder de beste løsninger på markedet, og dermed kunne ta markante markedsandeler i løpet av de nærmeste årene. Samtidig ser vi at det deregulerte energimarkedet fortsatt vil ha en sterk utvikling i Norge, og for den utviklingen har vi kraftfulle løsninger, Sier Kenneth Wilhelmsson, konsernsjef for EG Utility.

Det nye selskapet vil fortsatt ha sitt hovedkontor i Trondheim, men vil i løpet av kort tid dele kontor med EDB Gruppen Norge, som allerede har en avdeling i Trondheim.

- Vår Elite-løsning er en særdeles konkurransedyktig løsning som dekker både små og store energikunders behov, men vi må konstatere at Energyfront er en for liten virksomhet til å kunne konkurrere med de største i markedet. Det er derfor i både våre kunder og medarbeideres beste interesse at vi nå får en sterk samarbeidspartner som har en klar vekststrategi på energiområdet. Samtidig er det meget spennende å bli en del av en skandinavisk organisasjon og kunne gå mot både store og små kunder på tvers av landegrensene, sier Anders Rudlang, CEO i Energyfront.

Energyfront har idag 40 kunder hvorav de fleste befinner seg i Norge. Den formelle overtakelsen skjer 1. januar.