Eltek kjøper i USA

Eltek kjøper i USA

Norske Eltek kjøper seg inn i USA. - Dette er en perfekt strategisk partner, sier konsernsjef Morten F. Angelil.

Et datterselskap av teknologiselskapet Eltek vil med kjøpet av Valere Power doble omsetningen i USA. Nye Eltek Valere vil få en betydelig sterkere posisjon på det indiske markedet, og det vil bli ledende i industrien på forskning og utvikling, skriver selskapet i en børsmelding.

Eltek er en internasjonal leverandør av strømforsyningssystemer for tele- og kommunikasjonsnettverk. Selskapet utvikler, produserer og markedsfører løsninger for trådbaserte og trådløse nettverk, og leverer tjenester knyttet til dette.

Valere Power hadde inntekter på 88 millioner dollar i fjor, og er ventet å få inntekter på mellom 120 og 130 millioner dollar i år.

- Bra match

- Dette er en perfekt strategisk "match". Valere er den raskest voksende aktøren i verden, og dette kjøpet skaper et svært sterk globalt selskap for strømforsyning i telekombransen, sier konsernsjef Morten F. Angelil i Eltek i børsmeldingen.

Aksjonærene i det amerikanske selskapet vil får 83 dollar dollar i kontanter, en eierandel på drøye ni prosent i Eltek Energy, og en eierandel på nesten ti prosent i et datterselskapet av Eltek Energy.

Eltek har virksomheter på alle kontinent og er representert i over 50 land. Hovedkontoret ligger i Drammen.

Les mer på E24 .

Oppkjøp Og Fusjoner