EMC vant kampen om Data Domain

EMC vant kampen om Data Domain

EMC betaler 2,1 milliarder dollar for dedupliserings-ekspert etter budkamp mot Netapp.

Lagringsleverandøren Data Domain har godkjent oppkjøpstilbudet fra EMC, og setter dermed en slutt for budkrigen mot Netapp.

Data Domain uttalte i går at selskapet har underskrevet en endelig fusjonsavtale med EMC og avsluttet den tidligere inngåtte avtalen med Netapp. Som kompensasjon for det brutte løftet betaler Data Domain Netapp 57 millioner dollar (rundt 375 millioner kroner).

Det var i begynnelsen av juni at EMC la inn et åpent bud på aksjene i Data Domain. Selskapets styre mente det var i eiernes interesse å selge til EMC.

LES OGSÅ: EMC til kamp mot NetApp

Toppsjef og styreformann Dan Warmenhoven i Netapp uttalte i går at selskapet var fokusert på å få til en langsiktig og god avtale med Data Domain, men at prisen ble for høy.

- Vi kan ikke rettferdiggjøre å fortsette arbeidet mot en fusjon og gå videre i en budrunde som har høynet prisen såpass mye at avtalens strategiske og økonomiske oppside har forsvunnet, sa Warmenhoven ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Budkamp

Budrunden presset prisen på Data Domain til 2,1 milliarder dollar (13,8 milliarder kroner), og viser den store interessen for deduplisering i lagringsbransjen.

Kort fortalt dreier deduplisering seg om å identifisere overflødig data og slette disse. Dette er det et sterkt og økende behov for i mange virksomheter som opplever en formidabel økning i lagrede data.

Data Domain har vært en pioner på deduplisering – en teknologi som de fleste lagringsselskaper har i en eller annen form i dag.

Data Domain aksepterte først et bud fra Netapp på 1,5 milliarder dollar 20. mai, men EMC som bød over med 1,8 milliarder. Nettapp gikk over det igjen, før EMC høynet igjen og fikk tilslaget på 2,1 milliarder.

Lagringsgiganten EMC, som blant eier virtualiseringsgiganten VMWare har allerede en årlig omsetning på 14,5 milliarder dollar (95 milliarder kroner) – og blir nå enda større.

Mer om deduplisering kan du lese i Computerworlds artikkelserie om emnet .