Ementor kjøper TDC-mobiler

Ementor kjøper TDC-mobiler

Ementor overtar TDCs mobile bedriftsvirksomhet for én krone. - Det er helt naturlig å selge både pc-er og mobiler til samme kunde, mener Ementor-sjef Claus Hougesen.

Topnordic, en del av Ementorgruppen, har i dag inngått avtale med TDC, den ledende leverandøren av kommunikasjonsløsninger i Danmark, om å ta over TDCs direktesalg og leveranser av mobilterminaler (mobiltelefoner, PDAer etc.) og tilbehør til TDCs store og mellomstore bedriftskunder.

- Dette er en helt naturlig utviklng. Vi har sett trenden over lang tid, og er interessert å gå inn i denne delen av mobilmarkedet, sier konsernsjef Claus Hougesen til Computerworld.

Den dynamiske danske Ementor-sjefen påpeker at mobilterminaler som brukes i bedriftsmarkedet ligner langt mer på en pc enn på en telefon.

- Mobilene har epost, synkronisering, programvare og kalenderfunksjon. Det finnes nesten ikke forskjeller med en pc lenger, sier Hougesen.

Han mener bedrifter ønsker stadig færre ulike leverandører, i tillegg til at de ønsker å få support på ett sted. Ementor har begge deler, og et stort utvalg av produkter fra pc-er, servere og nå også mobiltelefoner, med en velsmurt supportavdeling.

- Man bruker det samme supprtapparatet på pc-er og mobile terminaler. Mobiloperatørene må stå for logistikk og infrastuktur, de har ikke samme mulighet å følge opp kundene som vi har. Jeg ser en sterkere deling mellom bedrifts- og privatmarkedet, hvor leverandører til profesjonelle organisasjoner skal levere alle produkter i samme pakke, sier Hougesen.

Ementor-sjefen mener at mobilmarkedet er "svært spennende", men vil ikke uttale sg om Ementor skal kjøpe mer med det første.

Strategisk

Avtalen omfatter overføring av omlag 2200 av TDCs forretningskunder og 22 ansatte fra TDC Business Nordic til Topnordic, med virkning fra 1. juni 2008. Etter dette vil Topnordic håndtere alt salg og all administrasjon av mobiltelefonterminaler og TDC abonnementer for de overførte kundene, samt nye kunder.

Den overførte forretningen fra TDC til Topnordic er forventet å generere en omsetning på 200 millioner danske kroner. Den totale transaksjonssummen avtalt med TDC er én dansk krone.

I dag selger Ementorgruppen mobiltelefoner i alle de nordiske landene og det forventes et årlig salg på mer enn 210,000 mobiltelefoner til kunder i det nordiske markedet i 2009.

- Avtalen med TDC er en viktig strategisk avtale for Ementorgruppen, gitt den økende sammensmeltingen av it og mobilkommunikasjonsmarkedet. Med denne avtalen etablerer vi en ledende posisjon i bedriftssegmentet innenfor IT og mobiltelefonmarkedene i Danmark, sier Peter Trans, adm. direktør i Topnordic, Danmark, i en pressemelding.

Medarbeiderbredbånd

Videre har Topnordic og TDC inngått en avtale der Topnordic skal håndtere alt salg og administrasjon av TDCs medarbeiderbredbåndsløsninger i Danmark i nært samarbeid med TDC Business Nordic. Avtalen innebærer overføring av 10 ansatte fra TDC Business Nordics til Topnordic med effekt fra 1. juni 2008, pluss en distribusjonsavtale mellom partene der Topnordic blir betalt et honorar for salg og administrasjon av medarbeiderbredbåndsløsninger til alle TDCs kunder på medarbeiderbredbånd.

Oppkjøp Og Fusjoner