EQT VI kjøper Ventelo

EQT VI kjøper Ventelo

Kraftselskapene selger til investeringsfond. Kjøpet priser selskapet til 1,8 milliarder.

Fondet EQT VI kjøper Ventelo fra fra BKK, Troms Kraft, Agder Energi, Nord-Trøndelag EV, Eidsiva bredbånd og Altibox. EQT VIs strategi er å betydelig styrke fibernettilbudet til norske bedrifter og organisasjoner gjennom å skape en sterk utfordrer i det norske data- og telekommarkedet, skriver de i en pressemelding.

- Gjennom kjøpet av Ventelo tar EQT VI ytterligere grep med å styrke tilbudet av høyhastighets fibernettverk i Norge. EQT VI skal bygge en sterk utfordrer i det norske data- og telekommarkedet, da mange selskaper og organisasjoner blir tilbudt lavere datahastighet enn hva folk flest har hjemme. Datatrafikken i Norge vil fortsette å vokse og EQT VI vil investere i å utvikle Ventelos allerede sterke markedstilbud, sier Anders Misund, Partner og leder av EQT Partners i Norge, investeringsrådgiver til EQT VI.

I januar kjøpte fondet Infiber, tidligere Hafslund Fibernett.

- Vi er stolte over å få EQT VI som eiere. EQT er Nord-Europas ledende private equity-fond og er et anerkjent industrielt forankret eiermiljø. EQT har lang erfaring fra vellykkede investeringer i data- og telekombransjen, i tillegg til flere betydelige investeringer i Norge. Jeg ser frem til å jobbe med vårt nye styre og våre nye eiere i å legge en offensiv investeringsstrategi for lønnsom vekst, sier Stig Herbern, administrerende direktør i Ventelo.

Egenkapitalen i Ventelo verdsettes i transaksjonen opp til NOK 1 800 millioner. Transaksjonen må godkjennes av Konkurransetilsynet.

Computerworld kommer tilbake med mer.

Oppkjøp Og Fusjoner