Ericsson kjøper Telenors M2M

Ericsson kjøper Telenors M2M

Blar opp ukjent beløp for teknologien Telenor i sin tid var banebryter for.

Ericsson signerte i går en kontrakt med Telenor Connexion om å overta deres maskin-til-maskin (M2M)-plattform. Kjøpesummen er ikke oppgitt, men avtalen innebærer også at 11 ansatte flyttes til Ericsson.

Telenor Connexion er heleid av Telenor Group. Oppkjøpet skjer i kjølvannet av at Ericsson i februar lanserte sin Device Connection Platform, en tjeneste selskapet har planer om å selge til telekomoperatører, som igjen skal sette opp M2M-applikasjoner for sine bedriftskunder.

M2M

M2M (Machine-to-Machine) er en betegnelse for to maskiner som kommuniserer med hverandre over et kablet eller trådløst nettverk. Det finnes en rekke bruksområder for slik teknologi, blant annet innen e-helse, til faktureringsformål i strømbransjen eller som sikkerhetssystem i biler. For eksempel kan en bil sende informasjon om hvor mange som sitter inni til alarmsentralen om uhellet skulle være ute via M2M.

Telenors M2M-kunder er blant annet General Electric, Volvo, Securitras Direct og Qualcom. Selskapet er ansett som en pioneer innen M2M-sektoren

Kjernevirksomhet

Device Connection Platform selges som en nettskytjeneste (SaaS), og Telenor Connexion blir Connection-plattformens første kunde.

- M2M-løsninger har skutt fart og markedet er mye mer modent enn da vi skapte Telenor Connexion i 2008, sier Per Simonsen, administrerende direktør i selskapet, i en pressemelding.

Han peker på at Ericssons overtakelse av plattformen etterfulgt av at Connexion skal kjøpe tilbake plattformen som tjeneste gjør at de kan bruke sine ressurser på sin kjernevirksomhet ved å tilby M2M og kommende nyskapende M2M-relaterte tjenester i stedet for å bruke tid på å drifte en M2M-plattform.

I vekst

Operatørene vil gjerne ha nye måter å tjene penger på, og derfor har interessen rundt M2M-kommunikasjon økt siste tiden. Antallet M2M-enheter vil øke fra 62 millioner i verden i 2010 til 21 milliarder i 2020, ifølge analyseselskapet Analysis Mason, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Telenor Connexions M2M-teknologiplattform komplimenterer våre tjenester og vil forbedre vårt tilbud ved å legge til kunnskapen til pioneerene innen området, forklarer Magnus Furustam, direktør i Core & IMS hos Ericsson, i en pressemelding.

Oppkjøp Og Fusjoner