- Et interessant bud

- Et interessant bud

Tidligere Fast-ansatt Truls Berg og Kristian Falnes i Skagen Vekst tror Microsoft vil være bra for Fast.

Microsoft har allerede skaffet seg aksept for å kjøpe 37 prosent av aksjene i Fast. Både investeringsfondet Hermes og Orkla har tatt i mot Gates & co med åpne armer.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper Fast Search & Transfer

Også Kristian Falnes i Skagen Vekst synes budet på 19 kroner er bra, og han er heller ikke overrasket over at Microsoft er interessert.

- Jeg er ikke overrasket over budet, men det er jo alltid et spørsmål om pris. Vi skal nå bruke tilbudsperioden til å tenke over dette. Men budet er helt klart interessant, sier Falnes.

Falnes sier videre at andre interessenter kan komme på banen og vise sin interesse for Fast.

- Jeg tror imidlertid at Microsoft passer bra for Fast og tror ikke nyheten blir tatt dårlig imot av de ansatte. De vil jo få en mulighet for å få et boost på salgsssiden, mener Falnes.

LES OGSÅ: Fast slo kloa i Truls Berg

Truls Berg har jobbet i Fast-ledelsen og etablerte senere Fast-distributøren Comperio. Han er i utgangspunktet positiv til Microsoft bud på Fast.

- Gitt at søk blir en integrert del av operativsystemet, så tror jeg det er en god løsning. Fast har også opplevd en børsnedtur, og kanskje ikke vært like flinke med å håndtere veksten. Selv om det sitter mange dyktige mennesker i Fast er Norge er liten og verden stor. Da kan Microsoft være gode å ha, sier Berg.

Han påpeker at Microsoft har vært filnke til å integrere sine oppkjøpte selskaper og bruker danske Navision som et eksempel.

- Microsoft har tatt vare på og utviklet kompetansen i Navision. Faktisk er jeg imponert over Microsofts evne til å gi de ansatte i oppkjøpte selskaper videre muligheter, sier Berg.

Oppkjøp Og Fusjoner