EU godkjente Oracle-Sun

EU godkjente Oracle-Sun

Hindrer ikke konkurranse på det europeiske markedet for databaser.

Oracles kjøp av Sun kommer ikke til vesentlig å hindre konkurransen på databasemarkedet i Europa. Slik konkluderer EU-kommisjonen som i dag ga grønt lys for milliardfusjonen.

- Jeg er sikker på at konkurransen og innovasjonen blir værende i de berørte markedene. Oracles kjøp av Sun har potensial til å vitalisere viktige ressurser og skape nye og innovative produkter, sier konkurransekommissær Neelie Kroes i en pressemelding.

EU-kommisjonen har gransket fusjonen siden 3. september i fjor.

MySQL

Databasemarkedet er dominert av Oracle, IBM og Microsoft, som til sammen har 85 prosent av markedet målt i omsetning.

Selv om Suns MySQL utgjør noen betydelig forskjell, har bekymringen dreid seg om at Oracle ville få et konkurransefortrinn siden MySQL er basert på åpen kildekode, og dermed kan lastes ned og brukes gratis.

- EU-kommisjonens grundige etterforskning viser at selv om MySQL og Oracle konkurrerer i visse deler av databasemarkedet, er de ikke sterke konkurrenter i andre, som i høyende-segmentet, heter det i pressemeldingen.

Friskmelder Java

EU-kommisjonen har undersøkt flere aspekter ved fusjonen, blant annet hvorvidt Oracle kunne hindre konkurrentene tilgang til utviklingsplattformen Java.

- Oracle har ingen gode grunner til å hindre konkurrentene tilgang til Java, da de i stor grad bidrar til videreutvikling og økt utbredelse av plattformen i dag, konkluderer EU.