EU vil granske GoogleClick

EU vil granske GoogleClick

Googles oppkjøp av Doubleclick skal undersøkes nærmere av EU.

EUs kommisjonær for konkurranse, Neelie Kroes, er ikke ferdig med fusjonen mellom søkeselskapet Google og annonsebedriften Doubleclick. I går kunngjorde hun at det vil settes i gang en omfattende undersøkelse av sammenslåingen.

Kroes mener at forundersøkelsen viser at det er god grunn å å tro det finnes konkurranseforringende effekter av sammenslåingen. Den nederlandske kommisjonæren, som også har gått beinhardt ut mot Microsoft, håper at undersøkelsen kartlegger om Doubleclick kunne ha blitt en konkurrent til Google.

LES OGSÅ: Vil stanse Google-fusjon

Google er ikke fornøyd med avgjørelsen.

- Vi er skuffet over at Europakommisjonen har bestemt å videreføre undersøkelser av sammenslåingen med Doubleclick, men vi skal samarbeide med EU for å vise at forlag, annonsører, og forbrukerne vil tjene på denne fusjonen, sier Googles toppsjef Eric Schmidt i en pressemelding.

Også i USA vil det ta tid før den såkalte " GoogleClick-avtalen" godkjennes. Flere instanser er ute etter å se nærmere på sammenslåingen. Google og Doubleclicks systemer kan til sammen kartlegge såpass mye adferd av hver enkelt forbruker at det ikke er ønskelig med tanke på personvern, mener flere borgerrettsorganisasjoner.

EU har gitt seg selv 90 dager for å gi svar på om de godkjenner oppkøpet.

Les mer på EUs websider .

Oppkjøp Og Fusjoner