Europeisk selskap inn i Visma

Europeisk selskap inn i Visma

VIsma kjøper det nederlandske programvarehuset AccountView som første fase i Vismas planer om å ta grep om det europeiske markedet.

Visma har kjøpt 100 prosent av aksjene i AccountView BV. AccountView er det tredje største programvarehuset i Nederland. Selskapets kjernevirksomhet er programvare for små og mellomstore bedrifter, med særlig fokus på regnskapsbyråer og revisorer.

Forventet omsetning i 2007 er 14 millioner Euro (ca 120 millioner norske kroner). Selskapet har vist svært god lønnsomhet takket være sterke produkter, god distribusjon og effektiv drift. Produkter med høy kvalitet og brukervennlighet har gitt selskapet en solid markedsposisjon, og har de siste årene dannet grunnlaget for 20 prosent årlig organisk vekst.

- Vi er veldig fornøyd med oppkjøpet av AccountView. Dette er vårt første virkelige skritt utenfor Norden, og det åpner opp for spennende muligheter som vi vil forfølge fremover, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma, i pressemelding.

Europas mest lønnsomme

- Vi har fulgt utviklingen i AccountView og selskapet imponerer med en svært sunn økonomi. Det er faktisk trolig det mest lønnsomme ERP-selskapet i Europa. AccountView leverer regnskapsprogramvare til nesten halvparten av de tjue største regnskapsbyråene i Nederland, og kan vise til vekst i mer enn femten etterfølgende år, sier konsernsjef Moan.

- Med AccountViews ekspertise om bord vil Visma oppnå synergieffekter i utviklingen av effektiv software. Vi vil fortsatt fokusere på å utvikle programvare som bidrar til at våre kunder når sine mål på en kostnadseffektiv måte. Etter oppkjøpet vil AccountView fortsatt utvikle og markedsføre sin egen produktportefølje, under samme navn som tidligere, forsetter Moan.

Strategisk suksess

AccountView er Vismas andre oppkjøp etter at konsernet i mai 2006 selv ble kjøpt av det engelske investeringsselskapet HgCapital. Det har gitt Visma finansiell styrke til å kunne fortsette en offensiv vekststrategi

- Da vi gikk inn i Visma i fjor hadde vi som mål å hjelpe Visma med å bli et europeisk selskap. I dag har vi tatt et viktig skritt i den retningen. Vismas teknologi og forretningsmodell er ledende i Europa. Konsernet er rett og slett veldig god butikk, sier Nic Humphires i HgCapital.

AccountView har 18.000 kunder og et distribusjonsapparat med mer enn 100 partnere. I likhet med Visma, selger AccountView sine produkter gjennom et utstrakt nettverk av partnere og forhandlere. Likhetene mellom det nordiske og nederlandske markedet gjør AccountView til en god forretningsmulighet for Visma.

- Vi har hatt våre øyne på det attraktive nederlandske markedet en stund. Vårt siste oppkjøp er en ytterligere bekreftelse på konsolideringen i den europeiske programvareindustrien, sier konsernsjef i Visma, Øystein Moan.

Porten til Europa er åpnet

Det nye medlemmet i Visma-familien er selv også veldig fornøyd med oppkjøpet, ifølge Rene van der Wiel, administrerende direktør i AccountView BV.

- Både ledelsen og eierne i AccountView har hatt et ønske om at selskapet skulle bli en del av en større gruppe med internasjonal virksomhet. ERP-markedet er inne i en konsolideringsfase, og vi ønsker å bli en del av et raskt voksende konsern som deler vår filosofi og tilnærming til markedet, sier Rene van der Wiel.

Oppkjøp Og Fusjoner