Evry kjøper Gecko Informasjonssystemer

KJØPER: Med oppkjøpet vil Kolbjørn Harr styrke Evrys posisjon i offentlig sektor.(Foto: IDG)

Evry kjøper Gecko Informasjonssystemer

Vil selv eie saksbehandlingssystemet de skal satse videre på.

Over halvparten av landets kommuner, fylkeskommuner, departementer, direktorater, tilsyn, universiteter og helseforetak benytter Evrys saksbehandlingssystem, ESA og ephorte. ESA utvikles allerede av Evry mens ephorte utvikles av Gecko Informasjonssystemer. Evry har valgt å satse på ephorte som fremtidig plattform og oppkjøpet er således en konsekvens av dette, ifølge en pressemelding

30 nye medarbeidere

– Oppkjøpet av Gecko Informasjonssystemer er en del av vår strategi for å befeste posisjonen som ledende leverandør til offentlig sektor. Saksbehandling er selve kjerneprosessen i offentlig sektor og med rundt 30 nye, dyktige medarbeidere fra Gecko kan vi tilby kundene enda bedre løsninger, sier Kolbjørn Haarr, konserndirektør i Evry Norge.

Evry har gjennomført en betydelig videreutvikling av saksbehandlingssystemene de senere år og blant annet utviklet brukergrensesnittet Elements, som er laget for både ephorte og ESA. Elements vil være det nye navnet til løsningen fremover.

Oppkjøpet skal gi kortere avstand mellom kunden og utviklingsmiljøet, noe som vil muliggjøre raskere endringer i systemet når sektorens behov tilsier det.

– Fra årsskiftet vil vi levere Elements som en skytjeneste. Dette gir kundene enda høyere servicegrad, raskere tilgang til nye tjenester samt større frihet og skalerbarhet, sier Haarr til slutt.

 

Oppkjøp Og Fusjoner