Evry kjøper Tag

Evry kjøper Tag

Mjøs vil bli best i kortmarkedet, kjøper i Finland.

Evry ASA har annonsert at de kjøper 100 prosent av aksjene i Tag System Finland OY selskapet fra en gruppe private og industrielle investorer. Oppkjøpet har virkning fra 25. november 2013.

Tag Systems Finland OY har i dag 30 ansatte og en årlig omsetning på nærmere 70 millioner kroner. Administrerende direktør Jarmo Rouhiainen fortsetter i sin stilling, og Tag Systems Finland OY blir en sentral del av segmentet Evry Financial Services.

- Oppkjøpet av Tag Systems Finland OY er et viktig strategisk grep for å styrke Evrys posisjon i det raskt voksende kortmarkedet. Samtidig gir dette Evry en plattform for videre vekst for selskapets øvrige bank- og finansløsninger i Finland og Baltikum, sier Terje Mjøs, konsernsjef i Evry i en pressemelding.

Konsernet har i det siste satstet på kortvirksomhet gjennom flere kjøp av selskaper innenfor kortområdet, og betjener nå kunder i Norden og Storbritannia.

Med oppkjøpet av Tag Systems Finland OY styrker selskapet sin posisjon for videre vekst i Norden og Baltikum, og vil etter oppkjøpet levere 20 millioner kort årlig til mer enn 70 kortutstedere i 12 land. Dette skjer fra personaliseringssentrene i Mo i Rana, Stockholm, Helsingfors og Riga.

Mobilbetaling

Tag Systems Finland OY leverer allerede kontaktløse kort til finske banker og er i ferd med å bygge et økosystem for mobile betalinger.

- Vår sterke kompetanse og erfaring innen kort teknologi vil bidra til å styrke Evrys strategiske ambisjoner om å være en partner som kan tilby kostnadseffektive løsninger i hele verdikjeden fra kortutgivelse til innløsning. Dette gjør oss i stand til å betjene de største kundene i Nord-Europa, sier Jarmo Rouhiainen, administrerende direktør i Tag Systems Finland OY.

Oppkjøp Og Fusjoner