Facebook sikter mot Asia

Facebook sikter mot Asia

Facebook sikrer seg et nytt selskap som skal gjøre det sosiale nettverket enda mer tilgjengelig for asiatiske mobilbrukere.

Facebook overtar programvareutvikleren Snaptu for et sted mellom 60 og 70 millioner dollar, melder nettstedet Pcmag. Oppkjøpet er ventet ferdigstilt i løpet av neste uke.

Kjøpet er en del av det sosiale nettverkets satsing på markedene i Kina og India, hvor målsetningen er å øke den mobile tilgangen til nettverket ved å utvide støtten for mobile plattformer til å omfatte mer enn bare Windows, Ios og Android.

Håpet er et Snaptus Facebook-applikasjon skal gjøre nettverket mer tilgjengelig for folk flest.

På nett med mobilen

I land som fortsatt er i økonomisk utvikling er det vanlig at brukerne i større grad bruker mobiltelefon for å koble seg opp mot internett. Problemet er at ikke alle har smarttelefoner som er bygget på Android, Windows eller Ios.

Det kan derimot applikasjonen fra Snaptu være behjelpelig med, siden den fungerer på 2500 ulike mobiltelefonmodeller.

- Snaptu har henrykt over å kunngjøre at vi har blitt en del av Facebook, skriver Snaptu i sin blogg.

Ønsker påvirkningskraft

Selskapet mener at det å være en del av det velkjente nettverket vil gi god anledning til å videreutvikle produktet samt å øke markedspåvirkningen.

- Vårt mål da vi grunnla Snaptu i 2007 var å gi nyttige og nye tjenester til 95 prosent av brukerne som ikke har adgang til avanserte smarttelefoner, heter det fra selskapet.

Les om: