Får superbonus for eierskifte

Får superbonus for eierskifte

Tandberg-ledelsen får betalt store summer om Tandberg «skifter majoritetseier».

Hvis Cisco får kjøpt Tandberg, får administrerende direktør Fredrik Halvorsen utbetalt over 20 millioner kroner. Det skriver DN.

Fra før får de bonus fra Cisco. Men en fotnote i Tandberg-årsrapporten for 2008 viser at konsernledelsen i tillegg får «opptil 24 måneders totalt kompensasjon dersom selskapet skifter majoritetseier»

Ved eierskifte

Ifølge Tandberg-direktør og talsmann Geir Langfeldt Olsen utløses kompensasjonen ved eierskifte, uavhengig om ledelsen får fortsette eller ikke. Alle Tandberg-toppene har imidlertid forpliktet seg til å jobbe videre om Ciscos oppkjøp skulle gå i boks.

Denne «superbonusen» omfatter ifølge Langfeldt Olsen grunnlønn, årlig bonus og langsiktig incentivprogram. Det vites ikke hva årslønnen for 2009 er, men DN har basert på 2008-grunnlønn beregnet bonusen til 55 millioner. Halvorsen får 18 av disse.

Kan bli kjempeår for Halvorsen

Men lønnen i 2009 skal være oppjustert, skriver DN, som anslår oppkjøpsbonusen til 72 millioner om lønnsveksten har ligget på samme nivå i 2009 som i 2008. I så fall får Halvorsen over 25 millioner.

Langfeldt Olsen ønsker på sin side ikke opplyse om størrelsen på kompensasjonen. Men om DNs beregninger viser seg å være korrekt, kalkulerer avisen at Halvorsen alle bonuser og inntekter inkludert kan innkassere over 80 millioner kroner i år.

Oppkjøp Og Fusjoner