Fasthost kjøpes av svensker

Fasthost kjøpes av svensker

Svenske Phonera betaler 19 millioner kroner for Fasthost og etablerer seg på det norske hostingmarkedet.

Fasthost, som er aktive i markedet for hosting- og driftstjenester, kjøpes av det svenske selskapet Phonera.

Fasthost har et eget fibernett i Oslo og retter seg først og fremst mot selskaper som er aktive innen hostingvirksomhet, utvikling og applikasjoner i Oslo-regionen. Selskapet eier ingen egne datahaller, men leier kapasitet av eksterne leverandører.

Phonera betaler initielt 19 millioner norske kroner for selskapet. Den endelige kjøpesummen, som vil betales ut i løpet av 2014, vil imidlertid omfatte 50 prosent av selskapets driftsresultat i 2013 ganget med 5,5.

Ekspansjonsplaner

I en pressemelding heter det at Phonera vil fortsette å videreutvikle Fasthosts tjenestetilbud, og at oppkjøpet vil bidra positivt til Phoneras resultater fra og med andre halvår 2010.

- Vi har tidligere identifisert Norge, og spesielt Oslo-regionen, som et svært interessant marked først og fremst for hostingtjenester, sier Henric Wiklund, administrerende direktør og konsernsjef i Phonera, i en pressemelding.

Fasthost omsatte i 2009 for 20,6 millioner kroner, og satt igjen med et driftsresultat på 6,5 millioner kroner. Selskapet har fire ansatte.

- Fasthost er et lønnsomt og veldrevet selskap og vil danne et godt grunnlag for vår ekspansjon i området. Vi vil umiddelbart sette i gang arbeidet med å realisere planene våre for virksomheten, og vi ser frem til å kunne utvikle markedet også i Norge, sier Wiklund.