Forventer oppkjøpsfest i 2011

Forventer oppkjøpsfest i 2011

Neste år blir et hektisk år for kjøp og salg av aksjer i teknologisektoren. Enkelte sektorer frister mer enn andre.

2011 vil bli et hektisk år for kjøp og salg av aksjer i teknologisektoren, hevder det britiske investeringsselskapet MMC Ventures.

Det forventes også at verdivurderingen av teknologiselskapene vil øke, noe som i sin tur vil gi økt konsolidering og flere sammenslåinger i det nye året.

- Vi merker en sterk interesse for investeringer innen digitale medier, ehandel, mobil programvare, nettskyen, miljøvennlig teknologi og digital sikkerhet. Denne utviklingen vil fortsette en tid fremover, sier Jonathan Coker, investeringsdirektør i MMC Ventures, i en pressmelding.

Teknologisektoren lokker

Han mener teknologisektoren er spesielt interessant for investorer, ettersom store aktører som Apple, Microsoft, Cisco og Google sitter på store ressurser og er godt forberedt på en eventuell oppkjøpsfest.

- Store selskaper med store kontantbeholdninger er de mest aktive innen oppkjøp og sammenslåinger. Dette vil fremdeles være en viktig pådriver for beslutningsprosessene til venturekapitalister, sier han.

Vil slite med kapitaltilgangen

Coker mener imidlertid selskaper som avhenger av tradisjonelle forretningsmodeller og ikke er fleksible i henhold til markedet vil slite med å sikre kapitaltilgangen.

- Selskaper som er avhengig av kunder i offentlig sektor vil også slite ettersom kundenes motvilje til investeringer innebærer at praktisk talt ingen nye kontrakter blir inngått. Det vil bli veldig vanskelig for nye selskaper å hevde seg, sier han.