Fronter blir britisk

Fronter blir britisk

E-læringsselskapet Fronter selges til britiske Pearson for anslagsvis 150 millioner.

I lengre tid har Pearson, et av verdens ledende utdanningsselskap, siklet over Fronter, skriver Finansavisen. Etter seks måneder med forhandlinger gikk oppkjøpet i boks i går.

- Behovet for en solid e-læringsportal var svært viktig for oss, og Fronter var den desidert beste kandidaten, sier direktør for det britiske og skandinaviske markedet i Perason, Rod Bristow.

Mot visjon

Fronter, som ble startet i 1998, har et svært godt rykte i Storbritannia etter å ha fått kontrakter til flere hunder millioner i området. Fronter-gründer og administrerende direktør Roger Larsen sier Pearson har det nettverket Fronter ønsker seg med sin tilstedeværelse i svært mange land.

- Mitt største ønske for selskapet er å kunne fortsette å jobbe mot vår visjon, nemlig å være en global tilbyder av e-læringsplattformen, sier han.

- 150 millioner

Larsen sier selskapet egentlig ikke var til salgs.

- Fronter har aldri vært til salgs, men det kom et tilbud vi ikke kunne si nei til med tanke på hva vår visjon som gründere var, nemlig å hjelpe flest mulig elever og studenter ved å forenkle skolehverdagen deres, sier han.

Prisen selskapet får er ikke kjent, men DN anslår via sine it-eksperter prisen til cirka 150 millioner.

Oppkjøp Og Fusjoner