Gammel hosting-traver selges igjen

Gammel hosting-traver selges igjen

Ventelo Hosting, gamle Eunet, kjøpes av svenske Phonera for 22 millioner.

De har vært i hostingbransjen i Norge siden 1996, under eierskap fra en hel rekke ulike selskaper. I starten var det Eunet. Så ble eieren Kpnqwest. Så ble det Catch. Deretter Ventelo. Så ble de et eget selskap under Ventelo, Ventelo Hosting.

Nå kjøpes Ventelo Hosting av svenske Phonera. Prislappen for samtlige aksjer ligger på 22,4 millioner kroner. I fjor omsatte selskapet for 22,3 millioner kroner, med et resultat (EBIT) på 3,7 millioner.

Følger Fasthost

- Tiden er moden for å bli en del av noe større. Noe som vil gi oss muligheten til å forbedre oss ytterligere og fokusere på produktutvikling som gagner både markedet og kunder. Phonera er en bra og riktig partner for oss, sier administrerende direktør i Ventelo Hosting, Per Brose.

Ventelo Hosting er heller ikke første norske selskapet Phonera kjøper opp, i fjor kjøpte svenskene opp Fasthost, en annen Oslo-basert hosting-leverandør som primært driver med co-location og utleie av dedikerte servere.

Vil tungt inn i Norge

Henric Wiklund, konsernsjef og administrerende direktør i Phonera, legger ikke skjul på at oppkjøpene har en strategisk sammenheng der de vil posisjonere seg i Norge. Fasthost co-location-kompetanse skal kombineres med Ventelo Hostings kompetanse innen «managed services».

- Synergien vil skape gode forutsetninger for en markedsledende posisjon for Phonera på det norske hostingmarkedet, sier han i en pressemelding.