Geodata kjøper Geocap

Geodata kjøper Geocap

To år etter at Geodata overtok GIS-Partner gjør selskapet nok et oppkjøp innen olje og gass.

Med oppkjøpet av Geocap får Geodata tilgang på programvare og spesialistkompetanse innenfor avanserte kart- og modelleringsløsninger i 3D, heter det i en pressemelding fra selskapet.

GIS-løsningene (Geographic Information System) benyttes innenfor oljeleting og produksjon, hydrografi for offshore vindmølleparker, grenselinjeberegninger og kartlegging av kontinentalsokler verden over. Løsningene benyttes i mer enn 50 land, og Geocaps Seafloor-system brukes i framstilling av detaljerte havbunnskart over hele verden.

- Med oppkjøpet av Geocap bygger vi videre på suksessen med integrering av GIS-Partner for å skape Norges fremste GIS-miljø for denne sektoren. Med kombinasjonen av Geocaps spesialistkompetanse og vår solide erfaring som integrator av markedets største GIS-leveranser, bygger vi en solid plattform for fremtidig vekst, sier Geir Hansen, administrerende direktør i Geodata.

GIS-plattformen Esri benyttes av de største internasjonale selskapene internasjonalt for å effektivisere leting og utvinning av olje. 3D-modellering av terreng og overflater gir analyser som bidrar til mer effektiv letevirksomhet.

Blant kundene er norske olje- og serviceselskaper som Statoil, Aker Geo , PGS, TGS og Det norske oljeselskap.

- Våre norske og internasjonale kunder har etterspurt en tettere integrasjon mellom GIS-verden og våre avanserte 3D-systemer. Et integrert tilbud fra Geocap og Geodata vil bidra til at våre kunder kan effektivisere sine arbeidsprosesser dramatisk, sier Morten Tønnesen, administrerende direktør i Geocap.

Oppkjøp Og Fusjoner