Google handler kunstig intelligens

Google handler kunstig intelligens

Gjør nok et stort oppkjøp av science fiction-teknologi.

Internettgiganten Google har kjøpt Deepmind Technologies, et London-selskap som jobber med kunstig intelligens. Prisen skal være rundt 400 millioner dollar, eller 2,5 milliarder norske kroner.

En Google-representant har bekreftet avtalen via epost søndag, men flere detaljer er foreløpig ikke offentliggjort. Dette skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet Deepmind er grunnlagt av blant annet spillutvikleren Demis Hassabis (37). Hassabis har blant annet jobbet med kunstig intelligens for Lionhead under den frittenkende sjefdesigner Peter Molyneux. Han har også jobbet med spillene Evil Genius og Republic: The Revolution.

De andre stifterne heter Shane Legg og Mustafa Suleyman.

På selskapets webside står det å lese at de jobber med maskin-læring og system-nevrovitenskap, samt at dets første kommersielle utnyttelse blir i simulasjoner, e-handel og spill.

Den siste tiden har Google kjøpt opp mange selskaper innen teknologi som tidligere var regnet som science fiction. Blant oppkjøpene kan nevnes intelligent-sensor-selskapet Nest og robotselskapet Boston Dynamics. Samt flere andre robot-selskaper.

Ikke vær ond

Ifølge The Information har oppkjøpet også resultert i en uvanlig ny institusjon internt i Google: En etikk-komite. Det skal være Deepmind som har stilt krav om en slik komite for å godta oppkjøpet. Den skal utarbeide regler for hvordan Google kan og ikke kan bruke teknologien.

Facebook skal ha prøvd å kjøpe selskapet i fjor, men mislykkes.

Oppkjøp Og Fusjoner