Google kjøper mer ip-telefoni

Google kjøper mer ip-telefoni

Gizmo5 skal hjelpe søkegiganten med Google Voice.

- Vi er glade for å annonsere at vi har kjøpt Gizmo5, skriver Google i et blogginnlegg.

Gizmo5 er et selskap som i dag tilbyr ip-telefoni. Deres programvare er gratis, og bygger på åpne standarder, men bruker propritære kodekser, og programvaren er i seg selv proprietær.

Google vil ikke oppgi hvor mye de måtte ut med for å overta selskapet, og heller ikke hva de konkrete planene for selskapet er.

- Vi har ingen spesifikke produkter å annonsere akkurat nå. Gizmo5 sine utviklere vil bli med Google-utviklerne for å forbedre Google Voice og Gizmo5, skriver Google.

Google Voice er søkegigantens egen ip-telefoni-løsning, som ble lansert 11. mars i år. Ifølge Gizmo5 sine hjemmesider, som nå er flyttet til Googles toppdomene, skrives det at deres løsning allerede er kompatibel med Google Voice.

Google Voice er faktisk i seg selv et resultat av et liknende oppkjøp som Gizmo5. Løsningen ble først utviklet som Grandcentral, og kjøpt opp av Google i 2007.

- Vi har kjøpt opp flere små selskaper over de siste fem årene, og folkene og teknologien som har kommet til Google har hjulpet oss på en mengde områder, skriver Google.

Tidligere denne uken kjøpte Google opp Admob, for å styrke annonseposisjonen på mobile plattformer.

Oppkjøp Og Fusjoner