Google på nytt oppkjøpsraid

Google på nytt oppkjøpsraid

Kjøper selskaper i et rasende tempo. Sist ut er Bump Technologies.

Google fortsetter sin voldsomme oppkjøpsbonanza i år med kjøpe av det tre år gamle teknologiselskapet Bump Technologies. Bump er spesialister på å gi pc-er og Mac tredimensjonalt brukersnitt.

I løpet av fire måneder har Google kjøpt ni selskaper. Oppkjøpsrekorden stammer fra 2007, da 16 bedrifter ble slukt av søkegiganten.

Bump kunngjorde handelen på fredag.

- I dag har vi en stor kunngjøring: Vi er glade for å si vi har blitt kjøpt opp av Google! Dette betyr at Bumptop (for Windows og Mac) ikke lenger er til salgs. I tillegg er det ikke planlagt oppdateringer, sier selskapet.

Forrige ukekjøpte Google også selskapet Labpixies, som lager tilleggsprogrammer – såkalte widgets – til den personlige hjemmesiden Igoogle. Selskapet lager også spill, slik som Flood It! Pro, og det ryktes at Google kan ha gitt over 25 millioner dollar for selskapet.

Her er øvrige oppkjøp Google har gjort i 2010:

  • Aardvark, en sosial søketeknologi der du får spørsmål besvart fra de fremste ”ekspertene” i din sosiale sirkel. Angivelig måtte Google ut med rundt 50 millioner dollar.
  • Remail, som har produsert en Iphone-applikasjon for å søke i Gmail og Imap-epostkontoer. Gründeren pleide å jobbe for Googles Gmail-team, og er nå tilbake der.
  • Picnik, en produsent av webbasert fotoredigeringsteknologi. Fungerer blant annet med Picasa.
  • Docverse, som støtter samhandling med Microsofts Office-filer. Oppkjøpet verdt 25 millioner dollar utvider Google Docs portefølje og gir en vitaminsprøyte til Googles konkurranse mot Microsoft på området.
  • Episodic. Nettbasert videostrømmingstjeneste som kan komme til å komplimentere Youtubes videotilbud.
  • Pink. Et nystartet britisk selskap med to personer som satte en innertier med en mobilapplikasjon som identifiserer kunst og lar brukeren kjøpe en utskriftskopi.
  • Agnilux, et maskinvareselskap grunnlagt av tidligere ansatte i Apple og PA Semi. Skal ha kostet 50 millioner dollar. Enkelte skal ha det til at oppkjøpet skal gi Googles servere mer energieffektivitet i nettskyen.

Google rydder fortsatt opp i sine planlagte oppkjøp fra 2009, deriblant sitt bud på det mobile reklameselskapet Admob. USAs konkurransemyndigheter, Federal Trade Commission, har angivelig noen innvendinger på oppkjøpet.

Totalt sett har Google kunngjort over 60 oppkjøp. Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste er det ingen tvil om at selskapet vil fortsette kjøpsraidene, tatt i betraktning sine strålende resultater. Første kvartal i år gikk omsetningen opp 23 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Direktører i selskapet har sagt at Google vil gjøre minst ett oppkjøp per måned.

Her er en video som demonstrerer hva selskapet Google kjøpte før helga driver med:

Oppkjøp Og Fusjoner