HP kjøper Palm

HP kjøper Palm

HP trapper opp satsingen i smarttelefonmarkedet og legger 1,2 milliarder dollar på bordet for Palm.

HP har inngått en avtale med Palm om å kjøpe selskapet for 1,2 milliarder dollar, tilsvarende om lag 7,14 milliarder norske kroner.

Målet er å øke veksten i markedet for trådløse enheter, som har en verdi på mer enn 100 milliarder dollar.

Nyheten kom like etter at børsslutt onsdag, og kommer ifølger IDG News Service i kjølvannet av en rekke rykter de siste ukene om at en rekke andre selskap, som Lenovo og HTC, har kjempet om å få kjøpe produsenten.

Mer aggressiv strategi

I en pressemelding skriver selskapene at HPs finansielle styrke og globale tilstedeværelse sammen med Palms WebOS-plattform, vil gjøre det mulig for HP å delta mer aggressivt i markedet for smarttelefoner.

- Palms innovative operativsystem er en ideell plattform for å utvide vår strategi innen mobilitet og skape en unik HP-opplevelse på tvers av trådløse enheter, sier Todd Bradley, direktør for Personal Systems Group i HP i pressemeldingen.

- Palm har samtidig viktig kunnskap rundt ip og en høyst kompetent stab. Markedet for smarttelefoner er enormt, lønnsomt og i kraftig vekst, og de selskapene som kan levere integrerte løsninger og erfaring vil ta markedsandeler. Fremskrittene innen mobilitet gir vesentlige fordeler, og HP skal være ledende i dette markedet.

- Perfekt partner

Jon Rubinstein, administrerende direktør i Palm sier produsenten er glade for den tilliten HP har til selskapets teknologi og løsninger som Palm WebOS og Palm Pre.

- HPs lange kultur med innovasjon, størrelse og globale ressurser gjør selskapet til den perfekte partneren når det gjelder å øke veksten til WebOS.Vi ser frem til å jobbe med HP og fortsette å levere ledende mobile opplevelser for både kundene og partnerne våre, sier han.

Oppkjøpet ventes å være ferdigstilt i løpet av HPs tredje kvartal, som avsluttes 31. juli. Kjøpet er godkjent av styrene i begge selskaper, men forutsetter godkjenning fra lokale og utenlandske konkurransemyndigheter og Palms aksjonærer.