HP tjener milliarder

HP tjener milliarder

HP melder om solid vekst i topp- og bunnlinje i fjerde kvartal. Den nye HP-direktøren lover mer satsing på programvare og oppkjøp fremover.

HP melder om en omsetning på 33,3 milliarder dollar i fjerde kvartal. Det er en økning på åtte prosent fra samme kvartal året før.

Tjener milliarder

Til sammen endte nettoresultatet i løpet av kvartalet på 2,5 milliarder dollar, fem perosent mer enn i samme periode i fjor. Det tilsvarer en fortjeneste på 1,28 dollar per aksje, hvilket er godt i overkant av Bloomberg-analytikernes snittforvetning om 1,22 dollar per aksje.

Det var omsetningen av lagrings- og serverløsninger som gjorde det best i løpet av kvartalet. Her økte omsetningen med 25 prosent i løpet av kvartalet og endte på 5,3 milliarder dollar.

Personal Systems Group (PSG), eller HPs pc-avdeling, økte med fire prosent til 10,3 milliarder dollar, mens Imaging and Printing Group (IPG) økte med åtte prosent til syv milliarder dollar.

Mer tjenester og programvare

I løpet av fjerde kvartal endte tjenesteomsetningen på 9 milliarder, en økning på bare 0,4 prosent. Programvareomsetningen endte på 974 millioner dollar, en økning på én prosent fra samme kvartal i fjor.

Leo Apotheker, som med resultatfremleggelsen viste seg offentlig for første gang siden han fikk direktørstillingen for HP tidligere i høst, understreker imidlertid at både programvare og tjenester er områder som HP vil øke investeringen i.

Programvare står i dag for rundt tre prosent av omsetningen i selskapet, og målet er ifølge Apotheker å doble eller tredoble dette.

- Jeg tror vi kan gjøre mye bedre. Vi mener at med programvare kan vi tilføre ekstra verdi og styrke til det vi gjør for kundene, sier han ifølge IDG News Service.

Kjøpsstrategi

I en telefonkonferanse sa han at han fremdeles har mye å lære om selskapet.

Apotheker sier han fremdeles har mye å lære om selskapet.

- Min viktigste prioritert er å fordype meg i HPs aktiviteter, sier han.

Han lover at selskapet fremover vil satse mer på forskning og utvikling.

Kostnadene rundt dette vil ifølge Businessweek.com tas ved hjelp av kutt i andre områder.

Apotheker sier i tillegg at HP vil fortsette oppkjøpene av andre it-selskaper. Også her vil selskapet fokusere på utvikling av programvare, og spesielt programvare for bedriftsmarkedet. Apotheker beskriver nyvinningene som en "hemmelig formel".

- Å overflytte innovasjon til bedriftsrettede produkter vil skape en enorm konkurransefordel, sier han til Businessweek.

Trenger oppgang

Hvorvidt HP vil lykkes i sin satsing er fremdeles uvisst, men selskapet kan trenge en oppgang etter et fall i aksjeverdi på 16 prosent så langt i år.

- Alt står og faller på Apothekers kommentarer om at de vil bruke mer penger på forskning og utvikling, sier analytiker Abhey Lama ved ISI Group.

- Det store spørsmålet vi må følge med på er når selskapet begynner å se positive resultater av disse utgiftene.