HTC kan kjøpe opp hele Palm

HTC kan kjøpe opp hele Palm

Palm legges ut for salg, og det spekuleres i hvem som blir kjøperen.

Til tross for at Palms operasjonssystem WebOS ansees å være av høy kvalitet har selskapet opplevt et økonomisk turbulent år, mye grunnet svak markedsføring og den harde konkurransen fra iPhone og Android-baserte produkter.

Palms aksjepris har sunket med over 60 prosent det siste året, og den økonomiske nedgangen selskapet har opplevd anses for å være årsaken til det planlagte salget.

Ifølge en rapport fra Bloomberg skal Goldman Sachs Group og Quatalyst Partners hjelpe Palm å finne en kjøper, og både taiwanske HTC og kinesiske Lenovo skal ha vist interesse for selskapet.

Små hender

Jack Gold fra konsulentfirmaet J. Gold Associates mener Palm ikke kan tilby HTC noe selskapet ikke alt har, mens kinesiske Lenovo derimot vil kunne supplementere sine eksisterende produkter med Palms WebOS.

Det spekuleres likevel i om telefon-produsenten vil ende i hendene til et mindre kinesisk eller indisk firma, som ZTE eller Huawei, som slik vil kunne oppnå økt økonomisk vekst både på hjemmemarkedet og i utlandet.

God programvare

Palms WebOS anses for å være den beste funksjonen ved selskapets produkter, og en potensiell ressurs for kjøperen av selskapet.

Denne programvaren har så langt ikke vært markedsført noe særlig utenfor Nord- Amerika, og men kan ifølge Gold utgjøre en potensiell konkurranse for Android- basete telefoner - særlig i hjemlandet til den eventuelle kjøperen.

Oppkjøp Og Fusjoner