Hvem kjøper Microsoft?

Hvem kjøper Microsoft?

Microsoft har solgt selskapsobligasjoner for 3,75 milliarder dollar. Det skaper spekulasjoner.

Microsofts pengekiste er fra før fylt til randen.

Nå får selskapet inn enda mer kapital ved salg av selskapsobligasjoner for 3,75 milliarder dollar, tilsvarende rundt 24 milliarder kroner.

Ikke overraskende har transaksjonen satt i gang spekulasjonen om at et stort oppkjøp kan være på gang. For en stund feilet som kjent Microsoft med oppkjøpsforsøket av Yahoo for 45 milliarder dollar.

De nye pengene gir Microsoft enda sterkere finansielle muskler, konstaterer Wall Street Journal ifølge Computersweden.

Analytiker Bill Whyman i ISI Group sier til den amerikanske finansavisen at Microsoft kan bruke de nye pengene til å finansiere deler av et gigantoppkjøp innen programvarebransjen, som for eksempel tyske Sap. Microsoft har tidligere snust på den tyske erp-giganten.

LES OGSÅ: Microsoft kaprer erp-markedet

Sap ville ikke kommentere spekulasjonene.

Ifølge kilder Wall Street Journal har vært i kontakt med, kan også kapitalinnhentingen være gjort for å kjøpe tilbake aksjer i eget selskap - som et resultat av aksjekursen har falt med 30 prosent det siste året.

At de store selskapene utnytter et opptint kredittmarket for å trekke inn ny kapital, er det Microsoft det andre eksempelet på. Cisco Systems solgt selskapsobligasjoner for fire milliarder dollar i februar.

Oppkjøp Og Fusjoner