IBM og EMC lukter på milliardoppkjøp

IBM og EMC lukter på milliardoppkjøp

Blant flere aktører som lukter databasegiganten Softlayer - kan ende med en milliardhandel.

IBM og EMC skal være blant flere aktuelle partner til å overta databaseselskapet Softlayer, melder Reuters. Etter det nyhetstjenesten kjenner til, foregår det nå forhandlinger som kan resultere i en handel verdt over to milliarder dollar, ifølge kilder med kjennskap til forhandlingene.

Softlayer har engasjert meglerhuset Morgan Stanley og Credit Suisse til å styre salgsprosessen.

Attriktiv oppkjøpskandidat

Softlayer ble stiftet i 2005, og blir karakterisert som et attraktivt oppkjøpsemne. Det skyldes blant annet at selskapet nå er blant verdens største privateide av sitt slag med en kundeliste bestående av 25000 navn.

Selskapet retter sin virksomhet primært mot små- og mellomstore virksomheter, og skal etter hva byrået erfarer ha mer enn 100 000 servere i sin maskinpark. På kundelisten finner man blant annet Citrix Systems, noe er med på å gjøre selskapet enda mer attraktivt i oppkjøpsøyemed.

Initiert av AT&T

Opprinnelig var det AT&T som først nærmet seg forhandlingsbordet, men selskapet skal nå ikke lenger være en aktør i forhandlingene. I løpet av de siste årene har webhosting-leverandører blitt regnet som attraktive oppkjøpskandidater ettersom teknologi- og telekomselskaper har vært på utkikk etter måter å forbedre ytelse og kostnadseffektivitet i sine cloud-tjenester.

Aksjemajoriteten i Softlayer kontrolleres i dag av GI Partners.

Oppkjøp Og Fusjoner