IBM kjøper Urbancode

IBM kjøper Urbancode

Får nye verktøy for kjappere utvikling av programvare.

IBMs kunder krever at utviklingsprosjekter gjennomføres raskt. Urbancode tilbyr en rekke verktøy designet for superkjapp programvareutvikling. Det skriver Computer Sweden.

Selskapet har blant annet verktøy som automatiserer prosessen med å levere applikasjoner og oppdateringer direkte fra et utviklermiljø til for eksempel mobiltelefoner eller servere – Ara (Application release automation).

Verktøyene er innpakket i en programvarepakke som har alt fra utvikling til innføring av kode. Blant kundene er selskaper som Wells Fargo, Walmart og Disney.

For IBM innebærer oppkjøpet av Urbancode tilgang til en avgjørende komponent til sine utviklingsverktøy Rational, for raskere utvikling. På den mobile siden planlegger IBM å integrere Urbancode med Worklight, som er mobile utviklingsverktøy som fungerer på en rekke plattformer.

Urbancodes programvare blir også en del av IBMs sky-pakke, Smartcloud. Programmet kan brukes til å installere og oppdatere for eksempel mellomvare, databaser og beslutningsstøtteverktøy. Selskapet ble stiftet i 1996 og har hovedkontor i Cleveland. Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

Oppkjøp Og Fusjoner