Inmeta kjøper flere konsulenter

Inmeta kjøper flere konsulenter

Sikrer seg Visiti og 56 nye ansatte for 34 millioner kroner.

Inmeta kjøper 100 prosent av de utestående aksjene i Visiti, og sikrer seg samtidig kontroll over 51 prosent av aksjene i datterselskapet Esito.

Kjøpet er betinget av godkjent gjennomføring av due diligence. Den totale kjøpesummen på 34 millioner kroner gjøres opp i kontanter, eventuelt en kombinasjon av kontanter og aksjer i Inmeta, heter det i en børsmelding fra selskapet.

- Sterke på .Net og Java

Visti vil bli integrert i Inmeta Consulting og inngå i det utvidede leveranseapparatet som Inmeta tilbyr store og mellomstore foretak. Etter overtagelsen vil Inmeta ha omlag 170 ansatte innen dette virksomhetsområdet.

- Visiti er spesielt sterke på Microsoft .Net og Sharepoint. De har videre et solid miljø innen Java-teknologi og det vil komplettere Inmeta på en god måte. Visiti tilfører nye kunder for Inmeta, spesielt innen det offentlige og det gir Inmeta en ny bransjedimensjon, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta i en pressemelding.

56 ansatte

Visiti er et konsulentselskap med 45 ansatte, med kontor på Lysaker utenfor Oslo. Selskapet leverer et bredt spekter av tjenester innen rådgivning, systemutvikling, samhandling og prosjektledelse.

Selskapet ble formelt etablert i 2009, men har i en årrekke vært en selvstendig divisjon i Software Innovation-konsernet.

Esito ble etablert i 2005, har 11 ansatte, og leverer tjenester og produkter relatert til moduldrevet utvikling.

Oppkjøp Og Fusjoner