Inmeta kjøper IBM-eksperter

Inmeta kjøper IBM-eksperter

Overtar 17 ansatte i Workplace Consulting for 11 millioner kroner.

Inmeta Crayon overtar lisens-, kurs- og konsulentselskapet Workplace Consulting.

Kjøpesummen er 11 millioner kroner. Oppgjøret skjer med 6,7 millioner i kontanter og 4,3 millioner i Inmeta Crayon-aksjer.

Satser på IBM

Oppkjøpet gjøres for å forsterke Inmeta Crayons satsing på IBM-teknologi.

- Det er viktig for konsernet å kunne levere komplette verdikjeder med lisens- og konsulentkompetanse hos de produsentene som blir anvendt bredt hos kundene. Med oppkjøpet av Workplace Consulting tar Inmeta Crayon et steg inn på IBM-området som gir ytterligere vekstmuligheter, og en potensielt sterkere posisjon hos store og mellomstore foretak, heter det i en melding fra selskapet.

Oslo og Stavanger

Workplace Consulting består av totalt 17 ansatte, fordelt på 14 ansatte i Oslo og 3 ansatte i Stavanger. Selskapet har en kundeportefølje bestående av store og mellomstore foretak i Norge. Selskapet omsatte i 2010 for 40 millioner kroner, med et resultat (EBITDA) på 3,5 millioner kroner.

- Workplace Consulting representerer et svært anerkjent IBM-miljø med anerkjent kompetanse og en industriell tilleggsdimensjon. Selskapet passer industrielt meget godt inn i Inmeta Crayon-konsernet, og blir en viktig vekstfaktor for videreutvikling av IBM-området, sier Jarl Øverby, konsernsjef i Inmeta Crayon.

Nåværende eiere i Workplace Consulting er administrerende direktør og styreleder. Gjennomføringen av transaksjonen er betinget av tilfredsstillende due diligence og endelig styregodkjenning i Inmeta Crayon. Det forventes at transaksjonen får regnskapsmessig effekt fra august 2011.

Oppkjøp Og Fusjoner