Intel med milliardoppkjøp

Intel med milliardoppkjøp

Intel trapper opp sin ekspansjon av programvare og tjenester ved å kjøpe selskapet Mashery.

Intel har kjøpt opp Mashery, et selskap som tilbyr en rekke verktøy for håndtering av programmeringsgrensesnitt, API-er, som kan installeres hos kundene eller kjøpes som tjeneste.

Etter oppkjøpet planlegger Intel og gjøre tjenesten Mashery API om til kjernen i en ny pakke med plattformoverskridende tjenester som skal tilbys blant annet til store selskaper. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Mashery ble grunnlagt i 2006 og har hovedkontor i San Fransisco. Selskapet har 125 ansatte, hvorav de fleste kommer til å beholde jobben sin etter oppkjøpet. Kjøpesummen er ikke offentliggjort, men ifølge en kilde som har snakket med Techcrunch, ligger den på rundt 180 millioner dollar, tilsvarende én milliard kroner.

Ekspansjon viktig for Intel

Tjenesten omfatter en portal som kan brukes av eksterne aktører for å få tilgang til API-ene, samt blant annet håndtering av minnecaching , sikkerhet, overvåking og ulike typer brukerrapporter. Brukere av produktet til Mashery er blant annet USA Today, Expedia og elektronikk-kjeden Best Buy.

Mashery gjør det mulig for programvaren i et selskap å kommunisere direkte med programmer i andre organisasjoner over ett nettverk. Noen aktører, som for eksempel Facebook og Twitter, har valgt å utvikle åpne API-er, mens andre mindre organisasjoner sjelden har tilstrekkelig kunnskap til å utvikle og vedlikeholde API-er for ekstern bruk, for eksempel til kunder, samarbeidspartnere eller leverandører.

Skal integreres i en rekke tjenester

Oppkjøpet viser at Intel satser mer på ekspansjon. I 2010 kjøpte Intel sikkerhetsleverandøren McAfee for 7,86 milliarder dollar. Mashery blir en del av Intels tjenestedivisjon som ble dannet i 2011.

Intel planlegger å bygge inn Masherys verktøy i en rekke tjenester for å levere skytjenester, lokaliseringstjenester, nettverkskommunikasjon og sikkerhet. Dette ifølge en talskvinne for Intel.

Oppkjøp Og Fusjoner