Kjøper radiokunder

Kjøper radiokunder

Direct Connect kjøper alle Nextnets radiobaserte bredbåndskunder.

Direct Connect melder at de har kjøpt alle kundene av radiobasert bredbånd hos Nextnet i Østfold, Vest-Agder og deler av Akershus. Det er 3300 kunder med tilhørende infrastruktur som kommer inne under Direct Connect.

- Vi blir størst i radiobredbånd i Norge med 12500 kunder i 135 kommuner. Av disse er 12 prosent bedriftskunder, forteller daglig leder Jan-Tore Dannemark.

To roller

Dannemark ser mulighetene som ligger i å være et alternativ der det er dyrt eller vanskelig å strekke kabelbredbånd. Oppkjøpet gjør det tydelig hvor sentral satsingen er for Direct Connect og hvordan de ser på radiobredbånd både som alternativ og supplement til kablet bredbånd.

- Vi ser også rollen som leverandør av nettredundans. Kablet bredbånd kan rammes av brudd, og der vil være et alternativ som sikrer at kommunikasjonen fortsetter, poengterer han.

Han forteller at de leverer 20 megabit per sekund i synkron samband i 5 megahertz-området. I lisensiert radiosamband kan selskapet levere opp til 200 megabit per sekund.

Over til Midt-Norge

Etter denne satsingen i Sør-Norge er det Midt-Norge som står for tur. I Sør-Trøndelag er det utbygging på Frøya, og i Nordland er det oppgraderinger av nettet langs Helgelandskysten som er planlagt.

Oppkjøpet av kundene fra Nextnet gjelder fra 1. juli og skal være gjennomført i praksis innen 1. oktober. Det blir ingen endring i prisene disse kundene har betalt i samband med dette skiftet.

Oppkjøp Og Fusjoner