Kjøper svensk selskap

Kjøper svensk selskap

Visma kjøper en svensk serviceleverandør innen retail.

Visma kjøper det svenske selskapet Esscom Service AB. De to selskapene har lenge hatt en samarbeidsavtale, og oppkjøpet styrker tjenestedelen av Vismas tilbud til detaljhandelskjeder i Norden.

Esscom Service ble etablert i 1993 og er landsdekkende i Sverige med hovedkontor i Stockholm. Forretningsideen er spesialtilpassede løsninger for vedlikehold, teknisk service og installasjon av utstyr innen elektronikk og IT. EssCom har serviceansvaret for ett stor mengde utstyr over hele Sverige, som for eksempel spilleautomater, billettsystemer, skrivere og IT i kjøretøy.

Overtagelsen ble gjennomført 27. november, og det oppkjøpte selskapet får navnet Visma EssCom. Vismas retail-divisjon består av selskap i Norge, Sverige og Danmark, og leverer løsninger til mange av Nordens ledende kjeder innen detaljhandel. Etter oppkjøpet av EssCom består Visma Retail av 350 medarbeidere med fagekspertise innen butikkdata og kjededrift. I 2010 vil Visma Retail, inkludert Visma EssCom, omsette for om lag 500 MNOK i det nordiske markedet.