Kunder og ansatte rømmer fra Sun

Kunder og ansatte rømmer fra Sun

Bare en brøkdel av de Sun-ansatte i Norge med på flyttelasset til Oracle.

"Hei, du har kommet til Sun Norge. Nei, unnskyld jeg mener Oracle Norge", sier en hyggelig sentralborddame på Sun Norges gamle telefonnummer. En påminnelse om at Sun nå bare er en del av it-historien.

Det siste året har Sun Norge skiftet Norges-sjefer på løpende bånd. Da fusjonen med Oracle ble kjent i april 2009 forlot Knut Alnæs skuta. Solveig Kristiansen tok over, men pakket sammen nå våres.

Den siste landssjefen ble Øyvind Myhren. Han hadde jobben i noen få måneder før Sun ble en integrert del av Oracle.

- Hvordan føltes det å være den siste sjefen i Sun Norge?

- Jeg forholder meg Oracles policy med pressen og sier ingen kommentar. Du må ringe pressetalsmannen i Danmark, sier Myhren.

- Vet han hva du føler?

- Ingen kommentar, sier Myhren.

Lite informasjon

En rekke ansatte har forsvunnet fra gamle Sun etter at fusjonen ble kjent. I dag er det kun 20-30 personer igjen av en organisasjon som telte 120 ansatte ved inngangen til 2010.

Kilder i Sun-miljøet som Computerworld har snakket med forklarer mannefallet med manglende informasjon.

- Dette er egentlig ganske typisk når amerikanske selskaper kjøper eller blir kjøpt opp. Det er null informasjon, sier vedkommende.

Mye av årsaken ligger i svært strenge amerikanske regler for børsnoterte selskaper om hva de kan dele av informasjon. Men i Oracle og Suns tilfelle ligger det også mye frustrasjon i forhold til hva egentlig Oracle vil med Suns mange forretningsområder.

- Jeg tviler på at Oracle viderefører alt, sier en kilde.

Tatt over

Gamle Sun Norge hadde sitt hovedkontor på Ullevål og en avdeling for nettverksutstyr på Skullerud i Oslo, samt utvikling av SQL, databaser og mellomvare i Trondheim. Alt dette er nå en del av Oracle.

Og etter det Computerworld erfarer ligger store deler av det som er igjen av gamle Sun Norge nå under Oracles salgsdirektør for systemer og lagring, Birger Røed.

I sin analyse av Oracles oppkjøp av Sun skriver IDC at både IBM og HP har benyttet seg av usikkerheten blant kundene som oppstår når deres leverandør blir kjøpt opp, les mer på neste side!

Oppkjøp Og Fusjoner