Lenovo kjøper cloud-selskap

Lenovo kjøper cloud-selskap

Stoneware skal styrke Lenovos satsing på cloud-tjenester.

Lenovo kunngjorde i går at de kjøper Stoneware Inc., et lite amerikansk selskap som spesialiserer seg på cloud-løsninger for offentlig sektor og skolemarkedet.

Avtalen er Lenovos første programvareoppkjøp, og er del av Lenovos strategi om å styrke cloudporteføljen, skriver IDG News Service.

Skole og offentlig

Stoneware lager programvare som i hovedsak benyttes innen offentlig sektor og i skoler for å synkronisere data på tvers av flere mobile enheter.

Stoneware leverer blant annet den den cloud-basert plattformen Webnetwork, som er utviklet med tanke på å samkjøre it-tjenester i bedrifter.

Selskapet utvikler også løsningen Lanschool, et annet cloud-basert produkt som gjør det mulig for lærere å distribuere og administrere innhold på tvers av pc-er og enheter i skolen.

Konsumentfokus

Lenovos plan er å skape bedre cloud-baserte tjenester som skal gjøre det enklere for brukerne å samkjøre og synkronisere innhold på tvers av ulike typer enheter.

På sikt er målet å benytte Stoneware-oppkjøpet til å utvikle flere konsumentrettede cloud-produkter.

Det er ikke kjent hvor mye Lenovo betaler for selskapet, men oppkjøpet forventes å være gjennomført innen utgangen av året. Som del av avtalen følger alle Stonewares 67 ansatte med over til Lenovo.

Oppkjøpet er Lenovos andre på kort tid. For mindre enn tre uker siden kjøpte selskapet opp brasilianske Digibras, som produserer konsumentelektronikk.

Oppkjøp Og Fusjoner