Mamut kjøper danske

Mamut kjøper danske

Mamut ASA har inngått avtale om kjøp av forretningsenheten Stellar Business Software fra det danske selskapet Allerup edb A/S.

Stellar Business Software utvikler, distribuerer og selger administrative programvareløsninger til mindre virksomheter i Danmark. Partene inngikk en intensjonsavtale i desember 2006.

Stellar Business Software har levert administrative løsninger til over 10 000 mindre danske virksomheter og utvikler markedsledende teknologi for elektronisk rapportering til offentlig forvaltning.

Forretningsenheten har 11 ansatte og nådde en omsetning på 10 millioner danske kroner i 2006 med et driftsresultat på en million. Kjøpesummen er 10 millioner danske kroner i kontanter og en rett til å tegne 400 000 aksjer i Mamut ASA til tegningskurs en krone per aksje innen 20. desember 2007.

- Oppkjøpet av Stellar gjør Mamut til den nest største leverandøren av administrative programvareløsninger på det danske smb-markedet. Samtidig får Mamut tilgang til teknologi innen distribusjon og mottak av elektroniske dokumenter til offentlig forvaltning, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA.

Stellar Business Software har i en årrekke utviklet løsninger for rapportering til offentlig forvaltning og det er distribuert over 100.000 e-fakturaer med selskapets løsninger.

Les flere bransjenyheter i Bransje

Oppkjøp Og Fusjoner