Mamut-utsettelse ga kursboom

Mamut-utsettelse ga kursboom

Mamut-kursen hoppet 26 prosent etter at utsettelse av resultatpresentasjonen blåste liv i oppkjøpsrykter.

Det ble i går meddelt at tredjekvartalspresentasjonen til Mamut blir utsatt til 11. november. Dette ga solid børshopp og spekulasjoner om snarlig oppkjøp.

I forbindelse med forrige kvartalsrapport ble det kjent at selskapet har satt finansrådigviere på saken «etter å ha blitt kontaktet av flere parter vedrørende strategiske alternativer». Det er derfor selskapets melding om at presentasjonen for tredje kvartal er utsatt «på grunn av de pågående prosessene og due diligence» vekker såpass oppsikt.

Ordknapp direktør

Administrerende direktør i selskapet Eilert Hanoa er travel for tiden, men tok seg tid til å avgi følgende hemmelighetsfulle kommentar til Finansavisen om den utsatte presentasjonen:

- En oppdatering om de pågående prosesser vil bli gitt da.

Analytiker Håkon Levy fra Fondsfinans mener det mest trolig er en industriell aktør som snuser på Mamut.

- Trolig er det et selskap som utvikler forretningssystemer som vil komplimentere egen programvareportefølje med Mamuts programvare og løsninger, sier han til Finansavisen, og peker på Unit 4 Agresso og Exact som mulige kjøpere.

Andre scenarioer

Men han mener det også finnes andre alternativer. Et mindre sannsynlig et er at det er et privat equity-selskap som er på shopping.

- Et annet alternativ er at Mamut er i samtaler om fusjon eller at de ønsker å kjøpe et annet selskap, sier han til Finansavisen, men understreker at han holder en knapp på at det er en industriell aktør om det blir en transaksjon.

Oppkjøp Og Fusjoner