Microsoft byr 240 milliarder for Yahoo

Microsoft byr 240 milliarder for Yahoo

Microsoft byr 60 prosent over gårdagens børspris for Yahoo.

Microsoft har lagt inn et solid bud på det nokså store internettselskapet Yahoo. Selskapet byr 44,6 milliarder dollar, eller 31 dollar per aksje, for selskapet. Det svarer til omtrent 240 milliarder kroner.

Ifølge en melding fra Microsoft sendt ut av PR Newswire, er dette hele 62 prosent over gårsdagens markedspris på New York-børsen.

Det er ikke første gang Microsoft har prøvd å overta Yahoo. Både sent i 2006 og i begynnelsen av 2007, kom det framstøt om oppkjøp fra konsernsjef Steve Ballmer, skriver finansnettstedet Bloomberg. Men for et år siden avviste Yahoo tilnærmingene.

LES OGSÅ: Yahoo må sparke 1000

Det gjenstår å se hvordan den populære internettportalen tar imot det nye tilbudet. Konkurransen fra særlig Google, i annonsemarkedet på nett, har vært en stor utfordring for såvel Microsoft som Yahoo. Men resultatmessig har Yahoo lidd mest under Googles ufortrødne frammarsj de siste årene.

Svake resultater de siste kvartalene gjør derfor at Yahoo er enda mer presset enn for et år siden. Men det det er også et åpen spørsmål om amerikanske konkurransemyndigheter vil si ja til at Microsoft foretar et så stort oppkjøp.

Oppkjøp Og Fusjoner