Microsoft kjøper Fast

Microsoft kjøper Fast

Microsoft vil kjøpe det norske søkeselskapet Fast Search & Transfer for 6,6 milliarder kroner. Et enstemmig styre anbefaler budet.

Microsoft byr 19 kroner per aksje for det norske søkeselskapet Fast Search & Transfer. Styret har enstemmig anbefalt budet, og 37 prosent av aksjonærene har allerede takket ja, deriblant de to største institusjonelle eierne, Orkla og Hermes.

Budet innebærer en premie på 42 prosent i forhold til sluttkursen 4. januar, og priser Fast til 6,6 milliarder kroner.

- Dette oppkjøpet gir Fast en spennende ny mulighet til å levere vår banebrytende søketeknologi til stadig flere organisasjoner over hele verden, sier John Lervik, administrerende direktør i Fast i en pressemelding.

- Gjennom å slutte oss til Microsoft kan vi dra fordel av den drivkraften som ligger bak Sharepoint som produktivitetsplattform, og nå flere brukere gjennom Microsofts unike rekkevidde. Dette anerkjenner også Fasts momentum og lederskap innenfor bedriftssøk, mener Lervik.

LES OGSÅ: Orkla gir Fast utsettelse

Overtakelsen forutsetter at 90 prosent av aksjonærene takker ja til tilbudet. Et fullstendig tilbud vil bli sendt til Fast-aksjonærene i løpet av neste uke, men Microsoft regner med at oppkjøpet vil være gjennomført i andre kvartal i år.

- Bedriftssøk er i ferd med å bli et nødvendig verktøy for virksomheter av alle størrelser og bidrar til at medarbeidere kan finne, bruke og dele forretningskritisk informasjon raskt, sier Jeff Raikes, leder av Microsoft Business Division i en pressemelding.

- Fram til nå har virksomheter måttet velge mellom kraftige og avanserte bedriftssøkeløsninger, eller mer vanlige infrastrukturløsninger. Kombinasjonen av Microsoft og FAST gir kundene en ny valgmulighet – én leverandør med løsninger som spenner over hele spekteret av ulike behov, sier Raikes.

Oppkjøp Og Fusjoner