Microsoft kjøper i smug

Microsoft kjøper i smug

Giganten vil ikke navngi femten nyoppkjøpte selskap.

Forrige uke offentliggjorde Microsoft at de over de siste tolv månedene har kjøpt opp hele femten nye selskaper. Programvaregiganten holder likevel kortene tett til brystet, og Microsoft har ennå ikke villet navngi sine nyoppkjøpte samarbeidspartnere.

Google kjøper mest

Strategien Microsoft følger er dermed stikk motsatt av Googles, som med stolthet har forkynt hvert av de 23 oppkjøpene de har fullført så langt i år. Med dette antallet blir søkemonitoren den definitive kongen på oppkjøper-haugen, og ifølge uttalelser fra selskapet har Goolge ingen planer om å bremse opp shoppingen.

Bedriftsutviklingssjef ved Goolge, Amin Zoufonoun, uttalte nylig under en konferanse i Seattle at den raske utviklingen i sektorer utenfor Googles kjernesektor gjør det nødvendig for selskapet å kjøpe opp kompetanse og innovasjon.

- Vi vil derfor sannsynligvis fortsette med slike oppkjøp, fortalte han dengang.

Småbedrifter

Grunnen bak Microsofts taushet rundt detaljene er ukjent, men muligens er det del av en plan om å benytte nyinnkjøpt teknologi til å skape helt nye produkter som vil lanseres ved senere tidspunkt.

Og selv om Microsoft har avslørt få detaljer har det likevel kommet frem at oppkjøpene skal være av små og relativt nyoppstartede og ukjente bedrifter, med en pris på opp til 75 millioner dollar hver.

- Typisk er det 20 til 30 personer som ennå ikke har begynt å flekse markedsføringsmusklene, og som ennå ikke har begynt å rette seg internasjonalt når det gjelder distribusjon. Vi finner flotte folk og flott teknologi i denne typen selskaper, forteller Microsoft bedriftsutviklingssjef Marc Brown til techflash.com.