Microsoft vil ha halve Yahoo

Microsoft vil ha halve Yahoo

Microsoft bekrefter at de vil ha deler av Yahoo etter at de mislyktes med å kjøpe hele selskapet.

Microsoft bekreftet på søndag at de har fremmet et nytt forslag for Yahoo, som innebærer at de kun kjøper deler av selskapet.

- Microsoft vurderer, og har tatt opp med Yahoo, et alternativ som medfører en transaksjon med Yahoo men ikke et oppkjøp av hele selskapet, skriver Microsoft i en kort pressemelding.

Les hele pressemeldingen her.

Microsoft skriver at de ikke planlegger et nytt bud på Yahoo, men at de forfølger alle muligheter for å utvide sin satsing på nettjenester og annonser.

Microsoft trakk budet på Yahoo for to uker siden etter at selskapene ikke klarte å bli enige om prisen. Siden den gang har investoren Carl Icahn kjøpt seg opp i Yahoo, og gjort det klart at han vil skifte ut styret for å få selskapet tilbake til forhandlingsbordet med Microsoft.

Yahoo har svart på Microsofts henvendelse, og bekrefter at de vil gå gjennom ethvert tilbud som er i aksjonærenes beste interesse.

- Ledelsen og styret i Yahoo fortsetter å evaluere en rekke strategiske alternativer, inkludert ethvert forslag fra Microsoft, slik vi også er pålagt for å maksimere verdien for våre aksjonærer, heter det i pressemeldingen.

Oppkjøp Og Fusjoner