Milliardtap for Sony Ericsson

Milliardtap for Sony Ericsson

Sony Ericsson melder om et tap på 247 millioner euro i sitt siste kvartal før selskapet blir japansk.

Sony Ericsson økte omsetningen med 19 prosent i fjerde kvartal fra kvartalet før, men sammenliknet med året før gikk omsetningen tilbake med rundt 16 prosent.

Til tross for en omsetning på 1,3 milliarder euro, endte årets siste kvartal med et netto underskudd på 207 millioner euro, tilsvarende snaue 1,6 milliarder norske kroner.

Driften viste seg også å bli en kostbar affære for selskapet - her ble tapet målt til 227 millioner euro, eller 1,7 milliarder kroner.

- Intens konkurranse

I selskapets kvartals- og årsrapport forklarer administrerende direktør Bert Nordberg tapet med blant annet økt konkurranse, priserosjon, omstruktureringskostnader og makroforhold.

- Vårt fjerde kvartal viser en intens konkurranse, ufordelaktige makroøkonomiske forhold og effektene av naturkatastrofen i Thailand, skriver han i rapporten.

Til sammen solgte Sony Ericsson ni millioner enheter i løpet av kvartalet. Det er en nedgang på 20 prosent sammenliknet med samme periode året før.

- Til tross for disse utfordringene har vi i løpet av 2011 flyttet forretningen fra mobiltelefoner til smarttelefoner, og salget av Android-baserte smarttelefoner har økt med 65 prosent, skriver han.

Sony tar over

Delårsrapporten som kommer i dag er Sony Ericssons siste før Sony tar over hele virksomheten.

Det var i oktober at det ble kjent at svenske Ericsson selger sin del i mobilselskapet til den japanske elektronikkjempen for omtrent ni milliarder svenske kroner.