Norske ansatte rømmer fra Sun

Norske ansatte rømmer fra Sun

Har gått fra 120 til 30 ansatte etter fusjonen med Oracle.

Sjefsstolen i Sun Microsystems Norge har rotert heftig det siste halve året. Først forsvant Knut Alnæs ut døren etter at fusjonen ble godkjent av amerikanske justismyndigheter i august i fjor.

Solveig Kristiansen overtok tømmene, men hun er ute av selskapet til hun begynner i ny jobb som toppsjef i CA Norge 1. juni.

De er ikke de eneste som rømmer skuta. Ifølge Finansavisen har selskapet gått fra over 120 ansatte ved nyttår, til bare 30 personer i dag.

Oracle varslet store interne endringer og reduksjon i antall ansatte da de kjøpte Sun. Men konkurransemyndigheter, særlig i Europa, har brukt tid på å godkjenne kjøpet, noe som har skapt usikkerhet både internt og i markedet. Oppkjøpet fikk ok-stempel først 20. april.

Går utover salg

Daglig leder i Sun-distributøren Arrow Ecs, Bjarne Brørs, har inntrykk av at mange har sluttet i Sun.

- Det her vært store utskiftninger og endringer internt. Det har selvsagt gått utover salget, sier han til Finansavisen, selv om han understreker at salget har gått bedre enn forventet så langt i år.

- Ingen kommentar

Oracle og Sun er overfor Finansavisen lite villige til å kommentere det hele. Konstituert norgessjef i Sun, Øyvind Myhren, henviser spørsmål til nordisk Sun-sjef Jarmo Kuusivuori, som henviser til kommunikasjonssjef Anders Rendtorff i Oracle.

- Jeg kan ikke si noe om interne forhold i Sun Norge, og hvis vi kunne, så ville vi ikke si noe, sier sistnevnte til Finansavisen.