Norske Nestor kjøpes av NTI-gruppen

Norske Nestor kjøpes av NTI-gruppen

Den norske Dak-leverandøren Nestor overtas av danske NTI CADcenter.

NTI CADcenter blir etter oppkjøpet en av Europas største leverandører av Autodesk-baserte Dak-løsninger, skriver selskapet i en pressemelding.

Nestor as blir et selskap i NTI CADcenter Gruppen fra 1. januar 2007, og videreføres som et selvstendig norsk aksjeselskap under navnet NTI Nestor as. Nestors eier ComputerLand Norge, som inngår i Umoe IKT fra årsskiftet, har i nært samarbeid med Nestor og Umoe IKT tegnet avtalen med NTI CADcenter Gruppen.

Med kjøpet av Nestor får NTI CADcenter Gruppen 114 medarbeidere i Danmark, Sverige og Norge. Samlet omsetning i 2007 forventes å bli mer enn 250 millioner norske kroner.

- Jeg ser den nye konstellasjonen som en kjempemulighet for at vi kan utvikle oss og oppnå betydelig vekst på det norske markedet. Flere av våre store kunder er nordiske, sier Halvor Jensen, adm. dir. i Nestor i meldingen.

Også Jesper Kalko, daglig leder i NTI CADcenter, er er fornøyd med sammenslåingen.

- Gjennom vår omsetning på det danske markedet har markert oss som en av Europas største leverandører av løsninger basert på programvare fra verdens største DAK-utvikler, Autodesk Inc. I 2005 gikk vi inn på det svenske markedet, og nå er turen kommet til Norge. Samlet sett oppnår vi en synergieffekt, som kommer oss selv så vel som kundene til gode.

Les mer om oppkjøp og fusjoner i Bransjen.

Oppkjøp Og Fusjoner