Novell splittes opp etter salg

Novell splittes opp etter salg

Attachmate sluker den gamle nettverkskjempen for 13 milliarder kroner.

Novell har utviklet programvare for nettverk siden 1979 og gjorde stor suksess med Netware på 80-tallet, men har slitt tungt de senere årene.

Nå er det klart at den fallerte nettverkskjempen slukes av Attachmate, et selskapet som har slått seg opp på mellomvare som kobler sammen nye datamaskiner med eldre systemer - som stormaskiner.

Prislappen er 2,2 milliarder dollar. Novell sier de også vil selge deler av CPTN Holding, et konsortium ledet av Microsoft, for ytterligere 2,7 millarder kroner (450 millioner dollar).

Tenkte seg nøye om

- Etter en nøye gjennomgang av et bredt spekter av alternativer for å øke verdien for aksjonærene har styret kommet frem til at det beste alternativet er å slå oss sammen med Attachmate og selge enkelte immaterielle rettigheter til konsortiet, sier Ron Hovsepian.

Hovsepian er både toppsjef og styreformann i Novell.

- Vi tror avtalen med Attachmate vil gi fordeler for Novells kunder, partnere og ansatte, sier han videre i uttalelse.

Suse Linux

Attachmate kommer til å dele Novell i to, og drive Linux-distribusjonen Suse videre som et selvstendig forretningsområde.

- Vi er veldig glad for avtalen. Novell har en historie for innovasjon, imponerende teknologi og sterke varemerker. Vi støtter fullt ut Novells fokus på kundene og vi ser frem til å investere videre til fordel for kundene og partnerne, Jeff Hawn som er toppsjef og styreformann i Attachmate Corporation.

Attachmate betaler 6,10 dollar per aksje i Novell, en premie på ni prosent i forhold til sluttkurs ved børsslutt 19. november.

I mars i år forsøkte Novells største eier, investeringsselskapet Elliot Management, å kjøpe hele selskapet for 5,75 dollar per aksje, men Hovsepian valgte da - med rette - å vente på et høyere tilbud.

Oppkjøp Og Fusjoner