FORVENTNINGSFULL: Tore Terjesen ser store synergigevinster i kjølvannet av fusjonen.

FORVENTNINGSFULL: Tore Terjesen ser store synergigevinster i kjølvannet av fusjonen.

NTT konsoliderer på sikkerhetssiden

NTT Security blir det nye navnet på NTT Com Security, både globalt og i Norge, etter fusjon med amerikanske Solutionary.

-- Fantastisk at vi endelig kan få ut alle synergiene på tvers av selskapene, nå er det blitt ett selskap med én visjon, sier Tore Terjesen. Han er nylig blitt direktør go-to-market i det nye internasjonale selskapet NTT Security.

Det amerikanske selskapet Solutionary har hatt en viktig posisjon i USA, mens NTT Com Security har gjort seg gjeldende på det øvrige internasjonale sikkerhetsmarkedet.

Globale ambisjoner

NTT står for Nippon Telegraph and Telephone og er en av verdens største aktører på telekom og it. Det amerikanske og det internasjonale selskapet har lenge samarbeidet, men fra nå av skal informasjon og kompetanse flyte fritt i én organisasjon med én ledelse. Målet er at det nye selskapet globalt skal bli størst og best på sikkerhet.

I Norge vil det ifølge Terjesen bli «business as usual», men med nytt navn og med tilgang til flere ressurser, lokalt og globalt. I tråd med den globale forandringen bytter det norske selskapet navn fra NTT Com Security til NTT Security. Selskapet har 30 års fartstid i det norske sikkerhetsmarkedet under forskjellige navn, inntil det ble kjøpt av NTT i 2011 og omdøpt til NTT Com Security i 2013.

NTT Security Corporation tar sikte på å levere markedets mest avanserte sikkerhetsportefølje med overvåking og analyse, driftede sikkerhetstjenester, og spesialisert sikkerhetsrådgivning. Konseptet er lokale eksperter med tilgang på globale ressurser, som skal sikre kundene større motstandsdyktighet mot cyberangrep.

Overvåkning og analyse

Utenfor Norden skal tjenestene tilbys i samarbeid med øvrige teknologiselskaper i NTT som Dimension Data, NTT Communications og NTT Data. I Norden derimot skal tjenester og produkter selges direkte som i dag.

Selskapets driftede sikkerhetstjeneste inkluderer døgnkontinuerlig overvåking og analyse av trusler, ende-til-ende sikkerhet, sårbarhetstesting, rådgivning, feilretting, og rutinene og prosessene som sikrer samsvar med regler og retningslinjer.

Selskapets konsulenter bistår også med tjenester som spenner fra teknisk support til rådgivning for å identifisere og redusere risiko, implementere de riktige forsvarstiltakene, etablere prosesser og rutiner og bistå med elektronisk etterforskning.

NTT Security har kontor i 14 land i Europa, Asia og USA.

Oppkjøp Og Fusjoner