Nye avtaler i it-bransjen

Nye avtaler i it-bransjen

Visma kjøper seg inn i Instore It, Get får storkontrakt med Block Watne og Telecomputing får avtale med Reitan Convenience.

Visma Retail ønsker å styrke sin posisjon og øke kapasitet og konkurransekraft innen it-relatert installasjon og service i varehandelsbransjen, og kjøper PSI Group ASA sine aksjeposter i Instore It.

En sentral del er avtalen er et langsiktig servicesamarbeid med PSI i Norge gjennom Instore-selskapene.

Instore It er en sammenslutning av fem frittstående selskaper som dekker salg, service og installasjon av løsninger for detaljhandel i Norge.

Lørningene inkluderer betalingsløsninger, butikkdata, bankterminaler, pakkemaskiner og kasseapparater, for å nevne noe.

- Totalt sett vil dette skape større verdi og kvalitet både for eksisterende og nye kunder, sier Peter Fischer, divisjonsdirektør i Visma Retail.

Avtalen er forbeholdt godkjennelse hos Konkurransetilsynet.

Get inngår avtale med Block Watne

Entrepenørselskapet Block Watne har inngått en avtale med Get om levering av bredbånd, telefoni og tv til nye boenheter over hele landet, heter det i en pressemelding.

Avtalen gjelder 1000 nye boliger i året og trer i kraft umiddelbart.

- Vi er svært fornøyde med å kunne tilby Gets infrastruktur og tjenester til alle kjøpere av nybygg fra Block Watne, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get.

Han sier også at selskapet lenge har levert ulike fiberløsninger i store og små prosjekter.

Block Watne er med sine 650 ansatte og 20 distriktskontorer en av Norges største boligbyggere, og har levert omtrent 100 000 boliger siden 50-tallet.

- Vi gjorde en grundig vurdering av mange leverandører, og Get utpekte seg med sin fremtidsrettete teknologi og tilpasningsdyktighet både i forhold til fremdrift og prosjektstørrelse, sier Åge Willy Bergerseter, innkjøp og logistikksjef i Block Watne.

Telenor, Altibox/Lyse, Canal Digital og Get deltok i anbudskonkurransen.

Telecomputing får avtale med Reitan Convenience

Med utgangspunkt i tidligere inngått rammeavtale mellom Reitangruppen og Telecomputing, har Reitan Convenience inngått avtale med Telecomputing om drift av sentrale it-løsninger.

Rammeavtalen med Reitangruppen ble inngått våren 2011 og driftsoppgaver for blant annet Rema 1000, Uno-X og Reitan Eiendom. Avrtalen med Reitan Convenience gjelder i tre år.

- Telecomputing har samarbeidet med Reitangruppen gjennom flere år nå og da vi skulle etablere en ny it-driftsløsning for sentral infrastruktur i Reitan Convenience Norway var det naturlig for oss å vektlegge det gode samarbeidet flere av de andre selskapene i Reitangruppen har med Telecomputing, kommenterer Jørgen Skålhegg, it-sjef i Reitan Convenience.

Reitan Convenience omfatter blant annet Narvesen i Norge og Latvia, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark. Totalt er antall utsalgssteder omtrent 2.500, og selskapet hadde omsetning på 13,4 milliarder kroner i 2012.

Det er en fin fjær i hatten for Telecomputing, og Sven Tore Kaasa, administrerende direktør i Telecomputing AS, setter stor pris på anerkjennelsen.

- Det er veldig hyggelig at også Reitan Convenience velger Telecomputing som sin driftsleverandør. For oss er det en stor annerkjennelse av vår leveranseevne at nå også Reitan Convenience velger Telecomputing som samarbeidspartner for it-drift i årene fremover, sier Kaasa.

Oppkjøp Og Fusjoner