Nytt nordisk it-konsern

Nytt nordisk it-konsern

Norske Metric danner sammen med to svenske og en dansk aktør et nytt nordisk konsern innen fysisk it-sikkerhet.

De fire aktørene som nå danner et nytt konsern er Metric fra Norge, Coromatic og Metric Power Systems fra Sverige og Scanpocon fra Danmark. Foretakene har spesialisert seg på leveranse av dataromsløsninger, sikker strømforsyning og kontinuitetsplanlegging, og konsernet blir dermed en stor aktør innen fysisk it-sikkerhet.

Hvert foretak kommer til å operere under sitt eget varemerke, men konsernet vil eies av det nystartede holdingselskapet Coromatic Holding, hvor investeringsselskapet Litorina Kapital er majoritetseier.

Administrerende direktør i holdingselskapet blir Maths Waxin, som i dag leder Coromatic, selskapet som bygger flest datahaller i Sverige.

- Alle selskapene har i dag en fremgangsrik virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, og tydelige utviklingsmuligheter innen fysisk it-sikkerhet. Konsernets strategi blir å tilby markedet komplette løsninger og tjenester som innbefatter så vel datahalløsninger som sikker strømforsyning til et bredt spekter av applikasjoner, sier Maths Waxin i en pressemelding.

LES OGSÅ: EDB vurderer fusjon med Tietoenator

Trond Jorfall, administrerende direktør for Metric, er godt fornøyd med avgjørelsen.

- Vi er meget tilfreds med at vi nå kan tilby våre kunder en sterkere forankring både nordisk og lokalt innen vår allerede etablerte virksomhet. I tillegg utvider vi vår kompetanse innen et fagområde i sterk utvikling, kommenterer han.

Det nye konsernet kommer til å omsette for over en halv milliard kroner og ha 130 ansatte, samtidig som det er planer om utvidet virksomhet til Finland og Baltikum.

Oppkjøp Og Fusjoner