Operatørkrig i Norge

Operatørkrig i Norge

Tele2 tar opp kampen med etablerte operatører som Telenor og Netcom gjennom oppkjøpet av Network Norway. Telenor-sjef Baksaas raser.

I slutten av forrige måned annonserte Tele2 sitt oppkjøp av Network Norway. Dermed brygger det opp til operatørkrig med Telenor og Netcom. Tele2 legger 890 millioner svenske kroner på bordet for overtagelsen av aksjene til blant annet Orkla og Hafslund.

Tredje størst

- Kjøpet av Network Norway vil gjøre Tele2 til den tredje største mobiloperatøren i Norge med mer enn en million kunder. Kjøpet vil gi Tele2 muligheten til å ta den ledende prisposisjonen og utmane de andre aktørene på markedet, sier Tele2s markedssjefi Norden, Thomas Ekman.

På førsteplass sitter Telenor med cirka tre millioner kunder, etterfulgt av Netcom som har rundt to millioner kunder.

- Slagkraftig konkurrent

Haakon Dyrnes som er Norges-sjef i Tele2 har tro på at oppkjøpet er godt nytt for brukerne.

- Jeg tror dette vil komme norske mobilbrukere til gode. Nå får de to store nemlig en mye mer slagkraftig konkurrent med stort vekstpotensiale, sier han til nettavisen mobilen.no.

Irritert Telenor-sjef

Telenorsjef Jon-Fredrik Baksaas er naturlig nok ikke glad for at konkurransen blir tøffere. Til nettavisen Dagensit kommer han med et kraftig utbrudd og anklager Tele2 for å utnytte prisene.

- Konkurransen i Norge er definitivt drevet av asymetrisk termineringspriser, sier han og henviser til at konkurrentene får ta langt høyere priser enn Telenor når noen ringer deres kunder.

- Dette utgjør en årlig overføring på flere hundre millioner kroner, påstår han.

Les om: