Oppkjøp og vekst for CA

Oppkjøp og vekst for CA

Tallene for CA Technologies' tredje kvartal er lagt på bordet. De viser en vekst på nesten fem prosent.

Totalomsetningen for tredje kvartal ble 8,1 milliarder kroner. Til sammenligning endte samme kvartal i fjor på 7,85 milliarder kroner.

Liten økning

- CA technologies har levert et nytt sterkt kvartal og en vekst på fem prosent. De kontrakter vi inngår er til eksisterende og nye kunder der konkurransen er stor, men vi vokser fordi vi har en sterk softwareportefølje innen it-management, ende-til-ende overvåking, sikkerhet og identitetshåndtering, automatisering og virtualisering av datasenter, sier country manager Solveig Kristiansen i CA Technologies Norge til IT-Bransjen.

Hun forteller at de den siste tiden har opplevd økt etterspørsel etter sine tjenester.

- I desember var virtualisering og cloud det største temaet i europeisk presse, og selskapet opplevde økt etterspørsel innenfor disse områdene.

Driftsresultatet

I en pressemeldingen fra selskapet står det at økningen er et resultat av løsninger som sikrer it-infrastruktur.

- Dette gjelder spesielt løsninger innenfor mainframe og cloud computing, sier administrerende direktør Bill McCracken i CA Technologies.

Driftsresultatet hadde ikke like stor økning og endte på 2,73 milliarder kroner. Det er en økning på en prosent i forhold til tredje kvartal 2009.

Simlify

Selskapet melder at de det siste året har utvidet sin produktportefølje gjennom flere oppkjøp.

- Mantra til CA technologies er ”Simplify”, og vi har i løpet av det siste året utvidet produktporteføljen vår gjennom oppkjøp av ni ulike selskaper som bidrar til veksten, sier Solveig Kristiansen.

I tredje kvartal gjennomført selskapet kjøpet av de privateide selskapene Arcot Systems og Hyperformix for cirka 1,4 millarder kroner.

Totalt signerte selskapet 15 lisensavtaler med en samlet verdier på mer enn 70 millioner i fjor.

Flere oppkjøp

Selskapet annonserte denne uken oppkjøp av Torokina Networks. Det er et privateid australsk selskap som selger telekom-løsninger til nettverksoperatører på verdensbasis.

CA Technologies er et it- management selskap som leverer programvare og løsninger på tvers av alle it-miljøer, fra virtualiserte miljøer og cloud tjenester til distribuerte miljøer.